Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011



Σ
τις δύσκολες μέρες που περνάμε, είναι λίγο σπάνιο να  συναντήσουμε όρεξη για εκδηλώσεις, δραστηριότητες και προπάντων εθελοντική προσφορά από τους πολίτες Δεν λείπει μόνο η όρεξη για προσφορά, αλλά λείπει και η όρεξη από τον κόσμο να συμμετέχει και να παρακολουθεί εκδηλώσεις. Όμως ευτυχώς στην πόλη μας, η οποία αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα, ακόμη εξακολουθεί να υπάρχει η όρεξη της ανιδιοτελούς προσφοράς και διακρίνουμε αρκετές αχτίδες ελπίδας. Μάλιστα το σημαντικότερο είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις φωτεινές αχτίδες προέρχονται από τη νεολαία μας.
Το φεστιβάλ ταινιών, που για όγδοη χρονιά πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθαρό δημιούργημα της νεολαίας μας, κάθε χρόνο αναβαθμίζεται ποιοτικά και ποσοτικά. Έγινε πλέον ένας θεσμός, ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που ξεπέρασε τα όρια της Νάουσας και της Ημαθίας. Οι εκατοντάδες συμμετοχές μαρτυρούν το ενδιαφέρον που δείχνουν έλληνες και ξένοι δημιουργοί, οι οποίοι αναγνωρίζουν την αξία και τη σοβαρότητα της εκδήλωσης. Για να γίνουν όμως αυτά κάποιοι δούλεψαν σκληρά. Και μόνο νέοι άνθρωποι  θα μπορούσαν να δουλέψουν με όρεξη, εθελοντικά και χωρίς τις υστεροβουλίες, που διακρίνουν τους μεγάλους. Χαρήκαμε ιδιαίτερα παρακολουθώντας εκατοντάδες παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα να συμμετέχουν κάθε βράδυ στις εκδηλώσεις. Ακόμη και αν μερικά από τα παιδιά αυτά δεν προσέφεραν κάποια σημαντική βοήθεια, σίγουρα κέρδισαν πολλά από μόνη τη συμμετοχή τους. Διότι ξέφυγαν από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την τηλεόραση και άλλες κακές συνήθειες και γνώρισαν από κοντά μια μορφή πολιτισμού, τον κινηματογράφο με τους δημιουργούς του, έκαναν φίλους και ένοιωσαν τη μεγάλη χαρά της εθελοντικής προσφοράς.
Εκτός από την ενασχόληση με τον πολιτισμό μια ακόμη πολύ καλή συνήθεια για τη νεολαία μας είναι ο αθλητισμός. Και στον τομέα αυτό το προηγούμενο Σάββατο οι αγώνες στίβου Κωνσταντινίδεια, που διεξήχθησαν στη πόλη μας με μεγάλη συμμετοχή νέων αθλητών όχι μόνο από τη Νάουσα, αλλά και άλλους νομούς της Μακεδονίας σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ο θαυμάσιος καιρός έκανε να λάμπει το στάδιό μας και μαζί να λάμπουν τα πρόσωπα των μικρών αθλητών. Και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια, όχι μόνο στους αθλητές, αλλά και στους προπονητές και σε όλους όσους βοήθησαν για την οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Και αυτοί ήταν όλοι εθελοντές με μεράκι και αγάπη για τον αθλητισμό και τη νεολαία.
Τέλος και ίσως το αποκορύφωμα του νεανικού παλμού φάνηκε στη μεγάλη διαδήλωση της Τρίτης. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα παιδιά μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης διεκδικώντας μια καλύτερη παιδεία, προϋπόθεση για ένα καλύτερο αύριο.
Μήπως τελικά όλα αυτά γίνουν αφορμή για μας τους μεγάλους, να καθίσουμε να συζητήσουμε λίγο περισσότερο με τα παιδιά μας, όχι τόσο για να δώσουμε συμβουλές, αλλά περισσότερο για να πάρουμε από αυτά αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον, που τόσο πολύ χρειαζόμαστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βότανα του Βερμίου: 108. Όνοσμα

Μ πορεί στη σχετική με τα βότανα της Ελλάδας βιβλιογραφία να αναφέρεται σαν φυτό της Στερεάς και Νότιας Ελλάδας, όμως, ό...